Održivost

Hajde da podstaknemo promenu.

Imamo velike ambicije da oblikujemo održivu budućnost poljoprivrede i pokrenemo njenu biotransformaciju.

Cilj nam je da se uhvatimo u koštac sa izazovima održivosti ruku pod ruku sa našim partnerima širom sveta i razvijemo sledeće poglavlje u poljoprivredi.

Cilj nam je da stvorimo bolju budućnost za sledeće generacije.

Posvećeni smo ESG principima (ekološki, društveni i upravljački) kako bismo stvorili pozitivan dugoročan uticaj na društvo.

Delovanje

Moramo preispitati način na koji delujemo, inoviramo i proizvodimo, kako bismo mogli da stvorimo zeleniju budućnost i pomognemo da se bezbedno prehrani rastuća globalna populacija.

Cilj nam je da budemo predvodnici u smelom delovanju. Pročitajte kako Rovensa Next već ima pozitivan uticaj.

Naši solarni paneli smanjuju emisiju C02

U našim objektima u Valensiji, pomno pratimo kako naši solarni paneli rade. Do zdaj smo prihranili 15 ton CO2, v prihodnosti pa nameravamo prihraniti še več. Ko bodo vsi paneli delovali s polno zmogljivostjo, bodo omogočili proizvodnjo 57 000 kWh zelene energije na leto, kar pomeni približno 1219 posajenih dreves na leto.

Smanjujemo upotrebu plastike

Smanjili smo upotrebu plastike za 25% u flašama od 1L i 11% u bocama od 5L u našim proizvodnim pogonima u Albasetu, Španija. Vendar ne zmanjšujemo le količine plastike, temveč tudi emisije CO2, ki nastajajo pri prevozu in distribuciji. Zmanjšanje količine plastike ne bo vplivalo na kakovost naših steklenic. Vse to je del naše zaveze za zmanjšanje ogljičnega odtisa v skladu s ciljem EU „Fit for 55“ za zmanjšanje emisij za 55 % do leta 2030. This is all part of our commitment to reduce our carbon footprint in line with the EU’s “Fit for 55” goal of reducing emissions by 55% by 2030.

Otkrijte kako projekat BIOTOOL preobražava rast biljaka i efikasnost vode kroz revolucionarna istraživanja aktivnih supstanci iz morskih algi i drugih biljnih izvora.

Projekat AZMUD revolucioniše navodnjavanje i uzgoj useva uz inovativne tehnologije. Ima potencijal da smanji troškove proizvodnje do 15% kroz korišćenje otpadnih voda i manje vode, energije i pesticida.

biorešenjima
Nagrada za inovacije u

Biimore , ultra-efikasni biostimulans, osvojio je nagradu za inovacije u biorešenjima za svoj inovativni, ekskluzivni i održivi proces fermentacije biljaka.

Biimore je biostimulans sa dokazanim korisnim efektima u povećanju prinosa i kvaliteta useva.

Svetska
nagrada u oblasti biozaštite

Rovensa Next je osvojila dve svetske nagrade za biozaštitu i bila je nominovana u četiri različite kategorije koje prepoznaju naša dostignuća kao inovativna u industriji biokontrole.

Sertifikat
od strane ®Pamire

Kutije koje sadrže naše čvrste proizvode i kutije u kojima ih šaljemo mogu se 100% reciklirati i sertifikovane su sa logotipom recikliranja.

PAMIRA® je sistem za ponovnu upotrebu ambalaže za preparate za zaštitu biljaka i tečna đubriva u Nemačkoj

Posvećeni ciljevima održivog razvoja

Rovensa Next je posvećena tome da planetu učini boljim mestom za život, a najbolji način na koji možemo uticati je da doprinesemo ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija: