Inovacije

Približavanje budućnosti.

Naše Odeljenje za inovacije razvija i primenjuje najnaprednije tehnologije za ubrzanje efikasnosti, produktivnosti i održivosti u poljoprivredi i suočavanje sa izazovima sveta koji se brzo razvija.

Učestvujemo u inovativnim projektima koji generišu pozitivan uticaj.

Inovacija je kamen temeljac naše kompanije i strategije.

Naša posvećenost inovacijama pozicionira nas na čelo narednog poljoprivrednog poslovnog modela i pomaže u osiguravanju zelenije budućnosti poljoprivrede.

Naša područja inovacija

U našem inovativnom projektu Rovensa Next pet oblasti koje su usklađene sa Ciljevima održivog razvoja i Agendom 2030 imaju prioritet, i one će biti ključni faktori za novi model održive poljoprivrede.

Upravljanje vodama

Razvijanje rešenja za poboljšanje efikasne upotrebe vode, smanjenje rizika od suše i poplava i jačanje tehnologija za prečišćavanje i recikliranje voda.

Prediktivna poljoprivreda

Koristi tehnologije poput mašinskog učenja, analize podataka i AI za poboljšanje donošenja odluka u poljoprivredi, kao što je prepoznavanje vremenskih prilika i obrazaca zemljišta za poboljšanje efikasnosti resursa i povećanje produktivnosti

Sistemi poljoprivredne proizvodnje

Ulaganje u i korišćenje tehnologija za sprečavanje dezertifikacije, nitrifikacije i poboljšanje urbane i vertikalne poljoprivrede.

Budući aktivni sastojci

Razvoj novih aktivnih sastojaka od ekološki održivih aktivnih supstanci za poboljšanje održivosti i otpornosti poljoprivrede i doprinos diversifikaciji.

Cirkularna ekonomija

Stvaranje inovativnih sistema za smanjenje otpada, bolje korišćenje vrednih resursa i minimalizaciju emisije CO2.